Lectorium Rosicrucianum - gnózis, gnoszticizmus

Beszéljük meg

Adj teret, és nyisd fel a szemet!

Adj teret, és nyisd fel a szemet! Aki a Világosság értelmében szeretne jelenteni valamit a gyermeke számára,
az a keresést fogja élete középpontjába állítani.

Mert egy élő, növekvő és fejlődő lény számára nincsenek előre gyártott és egyértelmű válaszok.

Ha azonban a szülők és nevelők magatartása figyelmes, szeretetteljes és reménnyel teli, akkor biztosan találnak válaszokat azon az úton, amelyen a gyermekkel együtt mennek.

Sok fiatalnak az egyszerű szavak sokkal többet jelentenek, mint a nagy elméletek, mert amit mi, felnőttek valóban felkínálhatunk - a belső élet értékeinek közelebb hozását - azt csak úgy közvetíthetjük, ha ott él bennünk.
Jól jegyezzük meg, hogy az olyan dolgokról folytatott hosszas viták, amelyek bennünk, önmagunkban nincsenek meg, semmilyen eredménnyel nem járnak, és a fiatalok elfordulnak.


A befelé irányuló figyelemmel megérezhetjük azt, hogy minden gyermek, minden ifjú keres. Ezt a vágyakozást azzal fokozhatjuk, ha mi magunk hitelesek vagyunk, önmagunkat adjuk, és megszólíthatóak vagyunk, valamint ha nyitottnak és akár sebezhetőnek is mutatkozunk. Ezzel közvetlenül minden lehetővé válik.


A kifelé irányuló figyelem ezzel szemben kategorikus, ellentmondást nem tűrő, és korlátozza a lehetőségeket. Nekünk állandóan a gyerek lehetőségeire kell figyelnünk, és nem a korlátaira. A külsőre figyelve az egyéniséget beskatulyázzuk. A szülők nyitott és gondos bánásmódja megakadályozza azt, hogy gyermekeik kényszerűségből egy kijelölt útra térjenek, hogy kényszerítve érezzék magukat ugyanannak a társadalmi vagy világnézeti útnak a követésére, amelyen a szüleik is járnak.

Megjelent: 2009. szeptember 21.

Share/Save/Bookmark

Hozzászólások

Tanfolyam
Kereső

Írja be a keresendő szót, válassza ki, hol szeretne keresni, majd klikkeljen az OK gombra!

Jelképtár

© Lectorium Rosicrucianum

2528 Úny Pelikán Konferenciahely. Tel.: 06-33-489-110, Fax: 06-33-489-095, E-mail: info@lectorium.hu

webmester: admin@lectorium.hu, validálás: html, css,