Lectorium Rosicrucianum - gnózis, gnoszticizmus

Előzmény megtekintése

6. | Lectorium Rosicrucianum | 2010. június 09. 18:02 Válasz
"Ha ez nem intuitív tudás, akkor..??" - igen, ez intuitív tudás, mely összekapcsolódik a logikai tudással, sőtt abban fejezi ki magát a kutató elme számára.

Nem értem, ez a bibliai idézet miképpen válasz az írásomra. Ne haragudj, de ez kicsit hasonlít a keresztény érzelmű térítők módszerére, akik ha egy önálló gondolattal találkoznak, egy idézetet állítanak szembe vele, mintha bármelyik ellent mondana a másiknak. Az említett bibliai idézetet nem látom közvetlen összefüggésben az enyémmel. Ugyanakkor mindkettőt igaznak tartom.

Előzmény: 5. | gabesz69 | 2010. június 08. 21:32

Megint csak vitatkozni fogok! Én ár csak ilyen vagyok..hehe!!

"A szénhidrogének szerkezeti felépítését már megoldották, de a benzol titkát nem sikerült felderíteni ... Évek múltak el, míg sikerült a dolog nyitjára bukkanni. 1865-ben Kekulé oldotta meg a talányt. Az anekdota szerint — amelyet különben Kekulé is megerősített — gondolkodva-álmodozva maga elé képzelte a kígyóként tekeredő, ficánkoló szénláncot, majd észrevette, hogy az egyik kígyócska hirtelen — akár az alkimisták sárkánya — megragadta saját farkát, s karikaként villózva, szédítő sebességgel forogni kezdett. Állítólag ekkor döbbent rá, hogy a benzol (C6H6) szerkezetében a szénatomok gyűrűként kapcsolódnak össze.."

Ha ez nem intuitív tudás, akkor..??

"Ez a Lectorium tanulóinak körében elterjedt gondolat, mely a megvilágosodás útjának felismerésére vonatkozik. Nem szabad mindenre általánosítani, mert akkor dogma lesz belőle. Általában elég, ha a kutató elme széles látókörrel, szellemi szempontból motivált és így nyitott marad a mélyebb igazságra."

"25Abban az időben megszólalt Jézus, és ezt mondta: "Magasztallak, Atyám, menny és föld Ura, mert elrejtetted ezeket a bölcsek és értelmesek elől, és felfedted a gyermekeknek. 26Igen, Atyám, mert így láttad jónak. 27Az én Atyám mindent átadott nekem, és senki sem ismeri a Fiút, csak az Atya, az Atyát sem ismeri senki, csak a Fiú, és az, akinek a Fiú akarja kijelenteni." (Mt 11:25-27)

Vissza a fórumhoz

Tanfolyam
Kereső

Írja be a keresendő szót, válassza ki, hol szeretne keresni, majd klikkeljen az OK gombra!

Jelképtár

© Lectorium Rosicrucianum

2528 Úny Pelikán Konferenciahely. Tel.: 06-33-489-110, Fax: 06-33-489-095, E-mail: info@lectorium.hu

webmester: admin@lectorium.hu, validálás: html, css,