Lectorium Rosicrucianum - gnózis, gnoszticizmus

Előzmény megtekintése

2. | Lectorium Rosicrucianum | 2010. június 03. 19:49 Válasz
Azért ez egy érdekes megközelítése a sokat gyepált darwinizmusnak. Általában amikor fújolnak a kreácionisták és társaik, azt nem veszik tudomásul, hogy többet is rejthet magában egy tudományos életút, íme fenn, és többet is mutathat, mint amit tanítanak róla.
A másik pedig az, hogy valójában, ahogy Te mondod, annak a keresésnek az eredménye, ami kilép egy bigott akadémizmusból, gyakran tévedés, zsákutca, akár, viszont meg van az a dicsősége, hogy elindít egy egészen más úton.
Nem tudom, fölmerült, fölmerülhetett e egyáltalán olyan szemlélet Darwin előtt, hogy közünk lehet mondjuk a majmokhoz, ami egyáltalán nem hazugság, csak esetleg más módon.
De ha jól sejtem Darwin kutatásainak nem is ez a lényege, hanem az, hogy fölfedezett egy olyan fejlődési lehetőséget, amit annak előtte nem nagyon írtak le: volt a világ, magyarázták különbözőképpen, de hogy valamiből lett és valahogyan...azt így még senki sem, ha a élő világra gondolunk.
és azért ez a kiválasztódás igaz is.
Most néztem végig a Mágikus nácizmus című filmet, és megdöbbentő az, mennyire hajszálnyi a különbség az igazság és a hamisság között.
Hitlernek az a mondata, hogy "Száz esztendő szenvedése kell, hogy évezredek rettenetes szenvedését helyrehozza", akár még értékelhető is lehetne( a szociáldarwinizmus a fasizmus, bocs a nácizmus egyik alapdoktrinája), csak összességében figyelmébe ajánlanám a holocaust tagadóinak ezt a filmet, illetve magát az ideológiát: nem baj ugyanis, sőt szükségszerű, elkerülhetetlen a pusztítás, mert egy magasabb rendű igazság megszületését szolgálja.
Nem sok különbség van egyébként, sőt gyakorlatilag a nácizmus nem más, mint az előző egy két évszázad mágikus tudományainak megvalósítási kísérlete: a teozófiáé, az antropozófiáé, a rózsakeresztes tudományoké, a szabadkőműves tanításoké. Gyakorlatilag a totális okkult, hiperhagyomány megvalósítási kísérlete.
Csak egy egélszen pici küólönbség van a szellemi, és a gyakorlati megvalósítás kísérlete között. És igen csábító beismerni az igazságát:)
Darwin, gondolom én, szintén a szellem által inspirálva juthatott el a maga megvalósítási útján, közröhely közepette persze, az eredméányéig, és ha az mondjuuk az antropozófiát tekintjük, vagy általában az úgynevezett szellemtudományi kísérleteket, nem is zárható ki az igazsága, hiszen egy olyan formai fejlődést ír le, amelynek mi csak a részleteit látjuk a maga valódi távlatait nem, vagy nagyon kevesen. A Teremstés folyamatába pislantott bele az ürge, és le is jegyezte, a maga kötött módján.

Előzmény: 1. | gogesmagog | 2010. május 30. 14:31

Ami Darwinnak nem sikerült és még rengeteg nagy gondolkodónak, vagyis a vallásos tanítás és a tudomány szintézise, azt szellemtudománynak nevezzük. Mi ebben az iskolában a rózsakeresztes szellemtudomány talaján állunk, vagy kell, hogy álljunk, és nincs több alapvető tévedés.

Vissza a fórumhoz

Tanfolyam
Kereső

Írja be a keresendő szót, válassza ki, hol szeretne keresni, majd klikkeljen az OK gombra!

Jelképtár

© Lectorium Rosicrucianum

2528 Úny Pelikán Konferenciahely. Tel.: 06-33-489-110, Fax: 06-33-489-095, E-mail: info@lectorium.hu

webmester: admin@lectorium.hu, validálás: html, css,