Lectorium Rosicrucianum - gnózis, gnoszticizmus

Szellemi iskolánkról

A rózsa - a szeretet virága

Pentagram - 1995-ös évfolyam
2008. június 16. 08:25

NEMCSAK A KERESZT IDÉZ FEL SZÁMTALAN KÉPZETTÁRSÍTÁST, A RÓZSÁT IS GYAKRAN HASZNÁLJÁK MINDENFÉLE GONDOLAT ÉS ÉRZÉS JELKÉPEKÉNT. A LEGMÉLYEBB ÉRTELEMBEN A RÓZSA AZ IGAZI, TISZTA, ISTENEMBERI SZERETETRŐL TANÚSKODIK. Tovább»

Lectorium Rosicrucianum

Lectorium Rosicrucianum
2006. március 20. 20:11

Létezik egy aranyfonal, amely megtört valóságunk labirintusából az Igazság felé vezet. A Lectorium Rosicrucianumnak, az Arany Rózsakereszt Nemzetközi Iskolájának az a célja, hogy segítsen a keresőknek megtalálni ezt a vezérfonalat, és segítsen élő kapcsolatot teremteni vele. Tovább»

Kapcsolat

Kapcsolat
2006. február 07. 23:16

Lectorium Rosicrucianum
Pelikán konferenciahely
H-2528 Úny
Telefon: +36 33 489 110
fax: +36 33 489 095
Tovább»

A tanulóság

Mit jelent a gyakorlatban Rózsakeresztes tanulónak lenni?
2006. február 07. 20:48

A transzfigurista tanításokat nem filozófikus megfontolásokra szánják – azokat „meg kell élni”. Ezen munkálkodnak a tanulók a Szellemi Iskolában. Akik nem érzik felkészültnek magukat, hogy a tanulóságot ebben az értelemben gyakorolják, de azért kapcsolatot kívánnak fenntartani az iskolával, azok számára lehetséges a tagság állapota.

Tovább»

Az Arany Rózsakereszt tana

A Lectorium Rosicrucianum tanításai a „két természetrend tanán” alapszanak. Először is van a számunkra ismert természetrend, amely egy szükségrend és átjáróház, s egyaránt magában foglalja a halottakat és az élőket. Ebben a természetrendben minden alá van rendelve a megszületés, a létezés, a halál és az újjászületés keringő váltakozásának. Másodszor van egy eredeti, isteni rend. Az előbbi létezési terület a múlandóságé, a felemelkedés, a virágzás és a hanyatlás, vagyis a „dialektika” világa. A másik az örökkévalóság birodalma, az állandóság vagy „statika”, amelyet a Biblia a „Mennyek Országának” nevez. Ez utóbbinak egy utolsó maradványa egy isteni szikra vagy „szellem-szikra atom”, amely a szívben szunnyad. Ez az alapelv sokakban egy megmagyarázhatatlan sóvárgás érzést kelt, egyfajta honvágyat a régen elveszett eredeti állapot után, amely az Atyával, az Istennel való egység a halhatatlanság birodalmában. Tovább»

Történelem

A Szellemi Iskola történelme
2005. május 10. 14:09

A Lectorium Rosicrucianum, az Arany Rózsakereszt Nemzetközi Iskolája Hollandiában, Haarlemben kezdte meg működését, ahol a központja ma is található. Tovább»

Tanfolyam
Kereső

Írja be a keresendő szót, válassza ki, hol szeretne keresni, majd klikkeljen az OK gombra!

Jelképtár

© Lectorium Rosicrucianum

2528 Úny Pelikán Konferenciahely. Tel.: 06-33-489-110, Fax: 06-33-489-095, E-mail: info@lectorium.hu

webmester: admin@lectorium.hu, validálás: html, css,