Lectorium Rosicrucianum - gnózis, gnoszticizmus

Szellemi iskolánkról

Lectorium Rosicrucianum

Lectorium Rosicrucianum Létezik egy aranyfonal, amely megtört valóságunk labirintusából az Igazság felé vezet. A Lectorium Rosicrucianumnak, az Arany Rózsakereszt Nemzetközi Iskolájának az a célja, hogy segítsen a keresőknek megtalálni ezt a vezérfonalat, és segítsen élő kapcsolatot teremteni vele.

A transzfiguráció ösvénye

Ezt a ragyogó fonalat szeretetből, bölcsességből, ismeretből (gnózisból) és cselekedetből fonták. Mindenekelőtt azonban egy ösvényről van szó, amelyet ténylegesen járni lehet, és amelyet a maga eredeti formájában minden vallás megmutatott. Sem mester, sem beavatott nem adhatja át az Igazságot másvalakinek. Mindenkinek a saját erőfeszítése árán kell hozzá áttörni, kitartással leküzdve minden ellenállást és nehézséget, amivel az úton szembetalálkozik. Ezt pedig csak egy belső átalakulási folyamaton keresztül lehet elérni, amelyet „lélek-újjászületésnek” vagy „transzfigurációnak” nevezünk. Egy hiteles szellemi iskola megmutatja tanulóinak az ösvényt, és megtanít arra, hogyan kell azt bejárni is.

Az Isteni Rend

A transzfigurációból nem az énközpontú személyiség húz hasznot, hanem az emberben szunnyadó és felébreszthető isteni Önvaló, melynek ily módon megadatik, hogy újra feléledjen. Ennek persze a személyiségre nézve is óriási következményei vannak: egy másik rend, az Isteni Rend, a „nem ebből a világból való birodalom” eszközévé, szolgájává válik a világ forgatagában valamennyi embertársa szolgálatában.

A misztériumiskolák hagyománya

Bár a Lectorium Rosicrucianum mélyen a múltban gyökerezik, és az ősi rejtélyiskolák hagyományát folytatja, mégis modern szervezet abban az értelemben, hogy az általa közvetített üzenet hozzá van igazítva a huszadik és huszonegyedik századi emberiség erősen egyéniesedett tudatához. A szellemi ébredésen munkálkodik, új lendületet adva a gnosztikusok, az Albigensek, Katárok és a XVII. századi klasszikus rózsakeresztesek törekvésének.

Megjelent: 2006. március 20.

Tanfolyam
Kereső

Írja be a keresendő szót, válassza ki, hol szeretne keresni, majd klikkeljen az OK gombra!

Jelképtár

© Lectorium Rosicrucianum

2528 Úny Pelikán Konferenciahely. Tel.: 06-33-489-110, Fax: 06-33-489-095, E-mail: info@lectorium.hu

webmester: admin@lectorium.hu, validálás: html, css,