Lectorium Rosicrucianum - gnózis, gnoszticizmus

Szellemi iskolánkról

A tanulóság

A tanulóság A transzfigurista tanításokat nem filozófikus megfontolásokra szánják – azokat „meg kell élni”. Ezen munkálkodnak a tanulók a Szellemi Iskolában. Akik nem érzik felkészültnek magukat, hogy a tanulóságot ebben az értelemben gyakorolják, de azért kapcsolatot kívánnak fenntartani az iskolával, azok számára lehetséges a tagság állapota.


Tájékozódás és személyes szabadság
Mielőtt a csatlakozás mellett döntenének, az érdeklődő emberek számára annyi időt és annyi lehetőséget biztosítanak, amennyit csak kívánnak, hogy kötelezettség nélkül többet tudhassanak meg az Iskoláról. A belépést követően bárki bármikor megszakíthatja a kapcsolatot az iskolával, amikor úgy dönt. A személyi szabadságot tekintjük az egyetlen megfelelő alapnak a szellemi út bejárásához, amelyet az ember a rendeltetésének ismer fel.     

Templomok, konferenciahelyek és centrumok
A Lectorium Rosicrucianumnak sok országban vannak templomai és konferencia központjai, ahol a tanulók rendszeresen találkoznak templom szolgálatokon és más rendezvényeken, melyek során tanulmányozzák a transzfigurista filozófiát, és elgondolkoznak azon, hogyan tudják azt az életükbe beilleszteni. Erre a célra világszerte különböző városokban mintegy 160 centrum található. Ezekben előadásokat és tanfolyamokat is tartanak az érdeklődőknek. Világszerte körülbelül 12.000 tanuló tevékenykedik. Ezen felül, a Lectorium Rosicrucianumnak mintegy 3.000 tagja van, akik élnek a lehetőséggel, hogy többet tudjanak meg az Iskoláról.
A magyarországi centrumokról a Centrumok menüpont alatt tudhat meg többet.
    
Életreformok és erkölcsi felfogás
A tanulóktól elvárják hogy megvalósítsanak bizonyos alapvető életmódbeli reformokat, mint a vegetarianizmus, a dohányzástól, alkoholtól és a kábítószerektől való tartózkodást. Szintén elvárt a magas szintű erkölcsi felfogás. A külső tevékenységekben éppúgy, mint a belső fejlődésükben a férfi és a nő egyenrangú. A különböző életkorú tanulóknak, és számos fiatal embernek a Lectorium Rosicrucianum munkájában tanúsított aktív szerepvállalása különösen kiemelkedő. A tanulóságba 18 éves kortól lehet belépni.    

Megjelent: 2006. február 07.

Tanfolyam
Kereső

Írja be a keresendő szót, válassza ki, hol szeretne keresni, majd klikkeljen az OK gombra!

Jelképtár

© Lectorium Rosicrucianum

2528 Úny Pelikán Konferenciahely. Tel.: 06-33-489-110, Fax: 06-33-489-095, E-mail: info@lectorium.hu

webmester: admin@lectorium.hu, validálás: html, css,