Lectorium Rosicrucianum - gnózis, gnoszticizmus

!A Gnózis jelenlegi megnyilatkozása

A Szellemi Iskola két munkaterülete

Könyvajánló > A Gnózis jelenlegi megnyilatkozása

A Szellemi Iskola  két munkaterülete A modern Szellemi Iskola, ahogyan megbeszéltük, két munkaterületen működik: az egyik az anyagszférában van, a másik Samballa vákuumában. Az olvasó bizonyára belátja, hogy ez mennyire szükséges, de azt is, hogy ezért filozófiailag, meg misztikus és természettudományos szempontból is vállalni lehet a felelősséget. Képzelje el, hogy a Szellemi Iskola erős fáradozással az anyagban száz tanulót hozzásegített az ösvény bejárásához. Esetleg Ön is tudja tapasztalatból, hogy olykor mennyi fáradság és erő kell ahhoz, hogy egy tanuló a helyes pályára kerüljön. Nos, példánkban most száz tanuló ért el idáig: de még nem értek el az új életterületre, még egyáltalán nem érték el a harmadik tudatállapotot. Ha azt kellene látnunk, hogy ezeknek a testvéreknek a halála által az elkezdett munka hiábavaló lett, megsemmisül, akkor ez mégis csak furcsa lenne, nem lenne természetes, nem lenne logikus!

Örvendünk, hogy a múlttal ellentétben most leplezetlenül közölhetjük Samballa Szerzetének létezését, mint Iskolánk következetes folytatását. Aki az értelmes-erkölcsös tudatállapotban van és szabadon elkezdte önmaga építését, tehát „szabadkőműves”, az ezzel Jézusmegszületett ember lett. A halált legyőzte, és a test elveszítése esetén az elkezdett munkát a másik birodalomban, Samballa vákuumában folytatja.

Ennek hallatán arra az álláspontra helyezkedhetne, hogy „minél előbb, annál jobb”. Az ilyen álláspont azonban nagyon is helytelen, nagyon önző lenne, s énközpontúságról tanúskodna. Azt bizonyítaná, hogy Ön még egyáltalán nincsen a megbeszélt folyamatban. Először is gondolja meg, hogy az anyagszféra volt az Ön megfordulásának az alapja. Másodszor, mint Isten képmása, Isten képének viselője, Isten ábrázolója az anyagszférában megszületvén tudta megkezdeni az útját. Harmadszor ezáltal került kapcsolatba a mikrokozmosszal. Negyedszer a lehetőleg hosszú tartózkodással az anyagszférában a megkezdett munkát jobban megerősítheti. Ötödször az anyagszférában lehetőleg sokáig szolgálván kivenné a részét mások felébresztésében, hogy azok is ugyanarra az ösvényre térjenek. Hatodszor pedig, az anyagszférában folytatott életvitele rendkívül nagy befolyással van azokra, akik a másik birodalomban tartózkodnak.

Persze ha teljesen kimerültünk, akkor nem kifogásolható, ha a másik birodalomra vágyunk, de meg kell gondolnunk, hogy ha az anyagban élvén teljesen a földi eklézsia szolgálatában állunk, akkor lényegében soha sem vagyunk elválasztva a másik birodalomtól és Szerzetétől. Ugyanakkor ott is lakunk, s ha ezt jól belátjuk, minden következtetés levonásával értelmes-erkölcsös tudattal feldolgozzuk, akkor világos lesz, hogy a két birodalom, a Szellemi Iskola két nézete teljesen egyenrangú, erősen hat egymásra és minden másodpercben kapcsolatban vannak. Lényegében abszolút egyek, de téridőrendi értelmezőképességünkkel magunk választjuk el őket, és az időt múltra, jelenre és jövőre osztjuk. Valójában tehát olyan jövőre vágyunk, mely már most, a jelenben a miénk.

Ha Ön ezt belátja, akkor ettől az órától kezdve tudatában lesz az egységnek: akkor a másik birodalom valóságának is tudatába jut, és bizonyos tekintetben kapcsolatba léphet azzal. Ezzel a belátással sok bosszúságot és tévedést kerülhet el.
Tanfolyam
Kereső

Írja be a keresendő szót, válassza ki, hol szeretne keresni, majd klikkeljen az OK gombra!

Jelképtár

© Lectorium Rosicrucianum

2528 Úny Pelikán Konferenciahely. Tel.: 06-33-489-110, Fax: 06-33-489-095, E-mail: info@lectorium.hu

webmester: admin@lectorium.hu, validálás: html, css,