Lectorium Rosicrucianum - gnózis, gnoszticizmus

!A Világosság Hármas Szövetsége

Occitánia a szeretet hona

Könyvajánló > A Világosság Hármas Szövetsége

„Montségur, a gnosztikus papság hatalmas máglyája; Montréal de Sos - Wolfram von Eschenbach és Wagner Grál vára, ahol a Grál testvérei beavatásukat kapták - őrzi kriptájában a szent misztérium rajzát. Az Ariége és a Sos völgyeiben, az ussat-i szent hegy hatalmas belső tereiben éltek a számunkra oly kedves gnosztikus testvériségek: a Rózsakeresztesek, a Katárok és a Templomosok. Mennyi boldogságban volt részük e nagyszerű közösségeknek! Emiatt a dél-franciaországi Occitánia teljesen természetes módon a szeretet honává vált.

Isten szeretet! - ez volt egyik legkedvesebb mondásuk. És ez a szeretetbirodalom az egyetemes testvériséghez vezetett! „Mélységes békét testvérek, Isten szeretet, Betlehem szép vigaszai” - hangzott állandó áldásként ajkaikról.

A szeretet birodalmában természetesen nem volt ellenségeskedés, de létezése és működése sajnos kegyetlen, ellenséges indulatokat keltett a környezetében. Hogyan is nyilvánult meg a szeretet birodalma?

A nagymester, és egy nagyon tisztelt „ark-diakonissa”, vagyis nagymesternő irányították tanácsaikkal az egész testvériséget. Az Ige nem volt lakat alatt a bibliában, az írás nem volt leláncolva a templomban, Isten nem volt bezárva a szentségtartóba, nem létezett rabszolgaság, nem volt a szellem halála, sem főpap, aki a menny és a pokol gondnokának tisztségét töltötte volna be. Isten kétszer mentette meg a világot a materializmustól és a megromlástól a Gnózis hatalmas forradalmával: a misztikusok, a gnosztikusok, a sivatagi remeték és a barlangok nagy bölcsei segítségével. Ő általa lázadtak fel a Rózsakeresztesek, a Katárok, a Leonisták, a narbonne-i és calabria-i spiritualisták az értelmet nélkülöző hit és dogma ellen. Ezek voltak János és Pál eretnek egyházai, a Rózsakeresztesek és Templomosok. Az Egyetemes Szerzet ezen testvérei a katárokkal együtt tették lehetővé a Szellem templomának megvalósulását.”
Tanfolyam
Kereső

Írja be a keresendő szót, válassza ki, hol szeretne keresni, majd klikkeljen az OK gombra!

Jelképtár

© Lectorium Rosicrucianum

2528 Úny Pelikán Konferenciahely. Tel.: 06-33-489-110, Fax: 06-33-489-095, E-mail: info@lectorium.hu

webmester: admin@lectorium.hu, validálás: html, css,