Lectorium Rosicrucianum - gnózis, gnoszticizmus

!Az egyiptomi ős-Gnózis 2

Az ember legnagyobb baja, hogy Istent nem ismeri

Könyvajánló > Az egyiptomi ős-Gnózis 2


1. HERMÉSZ: Hová rohantok, ó, ti elködösült emberek, akik lerészegedtetek az abszolút tudatlanság igéjétől, amelyben semmi Gnózis nincsen, amelyet nem bírtok, s most végre kihánytok?

2. Álljatok meg, és józanodjatok ki! Nézzetek újra a szívetek szemeivel! S ha erre nem vagytok mindannyian képesek, akkor legalább azok, akik képesek rá. Mert a tudatlanság gonoszsága elárasztja az egész Földet, tönkreteszi a testbe zárt lelket, és nem engedi befutni az üdvösség kikötőibe.

3. Ne hagyjátok tehát, hogy az áramlat magával sodorjon titeket, hanem hagyjátok, hogy akik közületek képesek az üdvösség kikötőit elérni, kihasználhassák az ellenáramlatot és befuthassanak.

4. Keressétek ŐT, aki kézen fog titeket, és a Gnózis kapuihoz vezet majd, ahol a világos fény ragyog, amelyben nincsen sötétség, ahol senki sem ittas, hanem mindenki józan, és a szívével felnéz Arra, aki azt akarja, hogy ismerjék.

5. De tudjátok meg: az Ő hangját nem lehet hallani, nevét nem lehet kimondani, s anyagi szemek nem láthatják őt: minderre csak a szellemlélek képes.

6. Ezért először szét kell tépnetek a ruhát, amelyet viseltek, a tudatlanság szövevényét, a gonoszság gyökereit, a romlás béklyóit, a világtalan börtönt, az élő halált, a szervekkel tűzdelt hullát, a sírt, melyet magatokkal hordoztok, a kizsákmányolót, mely bennetek lakozik és gyűlöletét azzal mutatja, amit szeret, s irigységét azzal teszi nyilvánvalóvá, amit gyűlöl.

7. Ilyen az ellenséges ruha, amelybe burkoltátok magatokat. Ez a lélegzésetek akadályozásával lehúz magához titeket, nehogy újra lássatok, s hogy a látottakban foglalt szépség, igazság és jó láttán nehogy meggyűlöljétek a gonoszságát, s átlássátok, milyen ravaszul vezet félre titeket.

8. Mert a szerveiteket érzéketlenné teszi azzal, hogy nagy mennyiségű anyaggal tömi el és bűnös gyönyörrel tölti el, hogy ne halljátok, amit sürgősen meg kellene hallanotok, s ne lássátok, amit oly szükséges lenne meglátnotok.


Tanfolyam
Kereső

Írja be a keresendő szót, válassza ki, hol szeretne keresni, majd klikkeljen az OK gombra!

Jelképtár

© Lectorium Rosicrucianum

2528 Úny Pelikán Konferenciahely. Tel.: 06-33-489-110, Fax: 06-33-489-095, E-mail: info@lectorium.hu

webmester: admin@lectorium.hu, validálás: html, css,