Lectorium Rosicrucianum - gnózis, gnoszticizmus

!Confessio Fraternitatis (részletek)

Uránusz, Neptun, Plútó

Könyvajánló > Confessio Fraternitatis (részletek)


Mágikus életelemzésünk során felpillantunk a csillagokhoz is, mert tudjuk, hogy a Confessio az eljövendő idők három hatalmas életalapjára utal, Uránusz, Neptun és Plútó bolygókra ugyanis. Amikor a Confessiot írták, akkor a külszín tudománya, az asztronómia ezeket az égitesteket még nem fedezte fel, a gnosztikusok azonban már ősidők óta számoltak ezekkel a fontos rejtélybolygókkal, és tudták mit jelentenek Isten határozatának e hatalmas jelei. Pedig most is, hogy Uránusz, Neptun és Plútó ismeretesek, pályájukat meghatározták és hatásaikat az asztrológusok nagy hangon hirdetik, úgy tűnik, nagyon kevesen képesek olvasni a természet könyvét, holott igazán felütve fekszik mindenki szeme előtt.

Uránusz, Neptun és Plútó - ez a három isteni erő - nem csupán magasztos ötlet, amelyhez az emberiség fokozatosan felfejlődik, hanem óriási törvény és őselv. Megvalósulnak, elfajulás, éretlenség és bűnözés ellenére győzni fognak. És ahogyan a Confessio mondja:

„Miután a megmérgezett és kábító pohárból ivó világ kialudta részegségét, kora reggel nyílt szívvel, hajadonfőtt és mezténláb megy majd vidáman ujjongva a kelő Nap elé.” Eddig még nem jutottunk el. A kelő Nap sugarára sokan sóhajtva ébrednek. Milliók nézik gondterhelten, hogyan siet a napisten földkörüli útján. Minden nap újabb kegyetlenségekkel és romlással jár. Eljön azonban annak az ideje, hogy minden emberfia hajadonfőtt, nyílt szívvel és mezténláb megy vidáman az új nap reggele elé.

Ne higgyék, hogy ezeket a kijelentéseket a Confessio megnyugtatásul szánta, ahogyan az ideges embert csitítgatják: „Holnap is nap lesz, és minden jóra fordul”.

A „hajadonfőtt, nyílt szívvel és mezténláb a Nap elé menni” a dolog finoman mély értelmű megfogalmazása. Ez a beavatottak nyelvezete, a beavatottak életének költői megközelítése. Ha Ön is felébred álmából, akkor erre Ön is képes lesz és ezt fogja tenni.

A „hajadonfőtt, nyílt szívvel és mezténláb a Nap elé” ugyanakkor a három isteni erő, Uránusz, Neptun és Plútó jelképes jelölése. Uránusz a szív megújítója, Neptun a fej megújítója, Plútó pedig a megvalósító, erőteljes, továbbhaladó lebontó.
Tanfolyam
Kereső

Írja be a keresendő szót, válassza ki, hol szeretne keresni, majd klikkeljen az OK gombra!

Jelképtár

© Lectorium Rosicrucianum

2528 Úny Pelikán Konferenciahely. Tel.: 06-33-489-110, Fax: 06-33-489-095, E-mail: info@lectorium.hu

webmester: admin@lectorium.hu, validálás: html, css,