Lectorium Rosicrucianum - gnózis, gnoszticizmus

!1996-os évfolyam

1996/2/ Az anyag égni fog

Pentagram > 1996-os évfolyam

AZ ANYAG MINDEN TEKINTETBEN TUDATLANSÁG. MINDIG IS ARRA FOG TÖREKEDNI, HOGY A SZENT, ISMERHETETLEN TÜZET LEHÚZZA MAGÁHOZ.

Az ember az anyag és az ismerhetetlen tűz, a fény között áll, és mindkettő vonzza. Egy gnosztikus gyújtópontban a kereső megtapasztalja, miként vonzza őt a fény. Időnként szeretne ennél a tapasztalatnál elidőzni. Az anyag mágneses sarka azonban ellenállhatatlanul visszahúzza a földre.

Így él az ember két érte fáradozó terület között. Ha a föld újra vonzerőt gyakorol rá, szinte árulásnak érzi. A fény, amelyet ellenszolgáltatás nélkül ajándékoznak az embernek, ekkor ismét beleömlik az anyagba. Az anyag rávigyorog, és úgy tesz, mintha hatalma volna fölötte. Farkasétvágya csillapíthatatlan. Azonban nem tart már soká. Új kor kezdődött, amelyben határozott változás mutatkozik. Először azokban az emberekben, akik ezt felismerik, majd a világban.

"Amit cselekszel, hamar cselekedjed!"
És az örök Júdás megragadja a fényt, hogy az anyaghoz kösse. Mindig ez az a pillanat, amire várnak. Mert a fény tűz, emésztő tűz.
Az anyag azt gondolja, hogy jó fogást csinált, ám saját bukásán dolgozik. Az alkémiai folyamatban ez a kettő, a fény és az anyag végül is összeolvad. Ami megmarad, az fény-anyag: az Új Ember és az Új Föld fényanyaga.
Örömujjongás hallik a Világban: "Amit tenni szándékozol, tedd meg hamar!"

Tanfolyam
Kereső

Írja be a keresendő szót, válassza ki, hol szeretne keresni, majd klikkeljen az OK gombra!

Jelképtár

© Lectorium Rosicrucianum

2528 Úny Pelikán Konferenciahely. Tel.: 06-33-489-110, Fax: 06-33-489-095, E-mail: info@lectorium.hu

webmester: admin@lectorium.hu, validálás: html, css,