Lectorium Rosicrucianum - gnózis, gnoszticizmus

!Jan van Rijckenborgh: Az egyiptomi ős-Gnózis 2

XXIX. Isten megszabadító pünkösdi ünnepe

Teljes könyvek az Iskola irodalmából > Jan van Rijckenborgh: Az egyiptomi ős-Gnózis 2


Amit Hermész hetedik könyvéből eddig megbeszéltünk, annak alapján most már remélhetőleg megértik, hogy az elmúlt évek folyamán miért dolgoztunk ennyire. Az ifjú Gnózis anyagtestének, anyagi intézményének előkészítését folytattuk szerény módon és a lehetőségek figyelembevételével. Samballa vákuumának, az Iskola Arany Fejének ugyanis egy jól működő eszközt, egy jó közvetítőt kellett rendelkezésére bocsátani az anyagszférában végzett munkájához, hogy a lehető legrövidebb időn belül és minél szélesebb körben megnyilvánulhasson.

A fókuszok, melyek a minimális követelményeknek megfelelnek: a főszékhely temploma Haarlemben, a Lage Vuur­sche-i Renova-templom, a Rózsaudvar eklézsia-temploma Sant­poortban; két templom Németországban: a Christian Ro­sen­kreuz-otthon a Fekete-erdőben, Calwban, és a Van Rij­cken­borgh-otthon Hannover közelében Bad Münderben; valamint a Noverosa-templom Doornspijkban, Hollandiában, és a Catha­ro­se De Petri Templom Cauxban, Svájcban. Ezek a fókuszok kapcsolatban vannak egymással a centrumotthonok és a tanulók lakóhelyeinek hálózatán keresztül.

Képzeljék el, hogy ötszáz vagy ezer tanuló elhatározza a megbeszélt javaslat elfogadását. Így ők teljes mértékben részesülnek a mágneses térben, az ifjú Gnózis mágneses testének Hétszellemében. Ez az ötszáz vagy ezer, a megvilágosultaknak ez a serege szétoszlana a gnosztikus birodalom minden részébe, és minden testvérnek a kapcsolata az Élő Test lángoló szívével továbbra is megmaradna! Ekkor világos elképzelést alkothatnak maguknak arról, hogyan fog kinézni Európa gnosztikus birodalmának anyagnézete.

Tartsák szem előtt ezt a képet, amelyet most oly világosan látnak. És ennek alapján gondolják át, mi történik mindenképpen, ha Európa gnosztikus birodalmának ez a serege visszatér az eredeti egységhez azáltal, hogy teljes önátadással, minden fenntartás nélkül belép Samballa vákuumába, az Arany Fejbe. Akkor egy atomrobbanás - ezer nap - fényességével egész Európában és az egész világon felismerhetően szétlobban az ismerhetetlen világosság. Gondoljanak az előbbi ábrázolásra: bárhová utaznak, élő, vibráló összeköttetésben lesznek az Élő Test középső gyújtópontjával! Az Élő Test hatalmas ereje Önökkel megy, és megnyilatkozik a gnosztikus birodalom minden részében. Akkor pedig - ez nem is lehet másképpen - a Gnózis nagyon rövid idő alatt betakarítja a termést.

Mindez pedig az Önök kezében van. Nem valamikor később, hanem most. Isten megszabadító pünkösdi ünnepe nem pottyan az ölükbe az égből. Ha erre várnak, akkor sokáig várhatnak. Ezt a pünkösdi ünnepet maguknak kell elkészíteniük és teljesíteniük; erre pedig képesek, ha élnek az ajándékba kapott lehetőséggel. Aki meg tudja érteni, értse meg.


Tanfolyam
Kereső

Írja be a keresendő szót, válassza ki, hol szeretne keresni, majd klikkeljen az OK gombra!

Jelképtár

© Lectorium Rosicrucianum

2528 Úny Pelikán Konferenciahely. Tel.: 06-33-489-110, Fax: 06-33-489-095, E-mail: info@lectorium.hu

webmester: admin@lectorium.hu, validálás: html, css,